Политика | 23 Октября, 2022

Українці можуть залишитися без зарплат та пенсій, якщо ЄС зупинить фінансування – Шмигаль

Свежие новости: Українці можуть залишитися без зарплат та пенсій, якщо ЄС зупинить фінансування – Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що громадяни України можуть залишитися без зарплат та пенсій, якщо Євросоюз призупинить фінансування у рамках обіцяних 9 мільярдів євро.

Про це глава уряду сказав в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine.

"Нам це потрібно для того, щоб наша фінансова система вижила. Чи стане це кредитом чи грантом, менш важливо. Ми вже вичерпали всі можливості економії. Сьогодні оборонний бюджет складає 60% наших держвидатків, і ми використовуємо фінансову допомогу наших партнерів значною мірою. соціальних потреб людей і для реконструкції. Будь-яка затримка тут може мати жахливі наслідки", - наголосив прем'єр.

За його словами, на сьогоднішній день втрати від війни з Росією зросли до більш ніж $700 млрд.

Прем'єр-міністр наголосив, що важливо розробити механізм конфіскації російських активів, а потім інвестувати отримані кошти у відновлення України.

"Такий механізм спочатку буде орієнтований на Росію, але пізніше може стати наріжним каменем майбутньої глобальної системи безпеки. У майбутньому кожен диктатор повинен знати, що він несе відповідальність за агресію своїми грошима", – резюмував Шмигаль.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости