Политика | 17 Октября, 2023

РФ намагається сформувати в Україні нову агентурну мережу, - Данілов

Свежие новости: РФ намагається сформувати в Україні нову агентурну мережу, - Данілов

 
 

ФСБ Росії робить активні спроби сформувати в Україні нову агентурну мережу, покладаючи на неї далекосяжні надії. У перспективі йдеться про розгортання політичного проекту, орієнтованого на залишки проросійськи налаштованого населення.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данилов на своїй сторінці у Facebook.

“Варто нагадати. Єдиний шанс Росії здолати Україну — внести розкол і занурити українців у внутрішнє протистояння, ніж кремль успішно займався останні десятиліття — ділив Україну на сорти, створював російські проксі-партії, корумпував політиків, фальсифікував історію. Завдяки активній діяльності українських силових структур, останніми роками було проведено наймасштабніше чистка російської агентури”, — написав Данилов.

Він зауважив, що росія і надалі намагатиметься на місці однієї зрізаної голови виростити кілька нових.

“Зараз за всіма ознаками ФСБ Росії робить активні спроби сформувати нову агентурну мережу, покладаючи на неї далекосяжні надії. У перспективі йдеться про розгортання політичного проекту, орієнтованого на залишки проросійськи налаштованого населення, а паралельно із цим здійснюється інформаційна інтервенція зі спробами розхитати процес внутрішньоукраїнської дестабілізації”, - повідомив Данилов.

За його словами, ознаками подібної діяльності є різка активізація різних “експертів”, “акторів-розвідників” та іншого аферистів у просуванні російською мовою російської повістки.

“Саме вони в цей момент кричать про „провал” контрнаступу, натякають на необхідність перегляду цілей війни (і це вже не вихід на межі 1991 року), роздають поради як воювати ЗСУ, видають фальшиві інсайди про „конфлікти” серед військово-політичного керівництва, закликають прийняти „хороших росіян“ і, зрештою, натякають, що з росією необхідно домовлятися”, — розповів Данилов.

Данилов зазначив, що українські правоохоронні структури уважно відстежують прояви подібних ворожих дій, виявляючи та припиняючи їх.

"У свою чергу українці мають виявити високий ступінь інформаційної охайності, щоб не забруднитись продуктами російської інформаційної "життєдіяльності", - додав Данилов.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты