Политика | 15 Октября, 2023

ЦРУ попереджало Білий дім про підготовку до вторгнення до Ізраїлю ще у вересні, - CNN

Свежие новости: ЦРУ попереджало Білий дім про підготовку до вторгнення до Ізраїлю ще у вересні, - CNN

Розвідка Сполучених Штатів Америки знала, що ХАМАС готує напад на територію Ізраїлю. Білий дім отримував попередження про підготовку за кілька тижнів до атаки.

Про це йдеться у матеріалі  CNN  від 13 жовтня.

В одному зі звітів, який було надіслано 28 вересня, американська розвідка надала дані до Білого дому про те, що терористичне угруповання ХАМАС хоче посилити обстріл через кордон з Ізраїлем.

За два дні до атаки Центральне розвідувальне управління ще раз попередило Вашингтон про ймовірний напад найближчим часом, а 6 жовтня чиновники отримали інформацію про незвичайну активність угруповання. Це була фінальна підготовка перед безпосереднім нападом, який стався 7 жовтня.

Джерела журналістів зазначили, що жодна з американських оцінок не містила жодних тактичних деталей чи відомостей про масштаб та жорстокість нападу на Ізраїль. Також немає даних про те, чи попереджали про ймовірний напад Ізраїлю.

Проблема в тому, що нічого з цього не є новим. Це те, що історично було нормою між ХАМАС та Ізраїлем. Я думаю, що сталося те, що всі побачили ці звіти і сказали: Так, звичайно. Але ми знаємо, як це буде виглядати ”, – розповідає один із чиновників.

Чиновник однієї з країн на Близькому Сході зазначив, що його уряд неодноразово мав розмову з офіційними особами США та Ізраїлю щодо загрози, проте вони слухати про це не хотіли.

Співрозмовники журналістів також припустили, що бійці ХАМАС планували атаку під час особистих зустрічей, що не дозволило перехопити інформацію та заскочило зненацька весь світ.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты