Политика | Николаев, 25 Марта, 2023

Україна виконала понад 70% зобов'язань за Угодою про асоціацію з ЄС

Свежие новости: Україна виконала понад 70% зобов'язань за Угодою про асоціацію з ЄС

У п'ятницю, 24 березня, уряд опублікував щорічний звіт виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС за 2022 рік. Його дані свідчать про те, що Україна вже виконала 72% усіх зобов'язань і збільшила загальний прогрес на 9%.

Про це йдеться в заяві на урядовому порталі.

Найбільшого прогресу досягнуто в таких галузях: інтелектуальна власність - 94%, управління державними фінансами - 90%, статистика та обмін інформацією - 96%, юстиція, свобода, безпека, права людини - 91%, гуманітарна політика - 91%, наголошується в повідомленні.

"Незважаючи на повномасштабну війну, ми продовжили активний процес адаптації українського законодавства до права ЄС. Представлений звіт є результатом великої командної роботи міністерств, парламенту та інших органів влади, плануємо й надалі зберігати високу динаміку євроінтеграційних процесів", - зазначила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

За словами Стефанішиної, наразі завершується виконання рекомендацій Єврокомісії, які отримали разом із кандидатством, запустили процедуру селф-скринінгу на відповідність українського законодавства праву ЄС. Як підкреслила політик, усі ці паралельні процеси покликані прискорити наступний етап - переговори про членство в ЄС.

За 2014-2022 роки головні виконавці зобов'язань згідно з Угодою демонструють такі показники: Кабінет Міністрів виконав 70% заходів, 1% у процесі виконання, Верховна Рада - 61% заходів, інші органи державної влади виконали 59% заходів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости