Политика | 10 Апреля, 2023

Рада підтримала повернення військовим і поліцейським доплати у ₴30 тис

Свежие новости: Рада підтримала повернення військовим і поліцейським доплати у ₴30 тис

Верховна Рада проголосувала за повернення доплат у розмірі 30 тисяч гривень військовим, поліцейським та працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив народний депутат фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко.

За законопроєкт №8312 проголосували 277 народних депутати. Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану — незалежно від завдань, які військові, поліцейські й рятувальники виконують чи їх районів проходження служби.

Один з авторів законопроєкту Дмитро Разумков уточнив, що виплати повертають шляхом обмеження зарплат топ-посадовцям. Народний депутат фракції «Голос» Ярослав Железняк зазначив, що ідеться про скорочення зарплат для держслужбовців та менеджменту держпідприємств — до 10 мінімальних зарплат. Він додав, що, ймовірно, треба буде змінювати держбюджет.

— Адже обмеження на зарплати до 10 мінзарплат це дуже мала економія. Навіть на 2% від запланованих видатків не вистачить. Нагадаю, що ми в день на виплати військовим витрачали 2,7 мільярда гривень, – пояснив Ярослав Железняк.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты