Политика | 1 Апреля, 2024

Україна відбила найбільшу танкову атаку РФ за час великої війни, – Forbes

Свежие новости: Україна відбила найбільшу танкову атаку РФ за час великої війни, – Forbes

У суботу 30 березня на Авдіївському напрямку російська армія здійснила, можливо, одну з наймасштабніших танкових атак на українські позиції з 24 лютого 2022 року. Втративши третину своїх танків, росіяни так і не рушили вперед.

Про це повідомляє  Forbes  із посиланням на співрозмовників в українській армії.

"Коли дим розвіявся, росіяни залишили на дорозі на захід від руїн Авдіївки третину своїх танків", - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, за кілька тижнів до суботнього штурму росіяни переважно використовували піхоту для настання на захід від міста. Причина в тому, що їм не вистачало транспортних засобів після великих втрат під час захоплення Авдіївки в середині лютого.

Останніми днями ситуація змінилася. На Авдіївському напрямку противник знову застосував бронетехніку, зокрема танки. 36 танків і 12 БМП з 6-го танкового полку російської армії, що входить до складу 90-ї танкової дивізії, атакували вздовж дороги, що веде з окупованого Росією Тоненького до підконтрольного Україні селу Уманське, що за дві милі на захід.

Українська 25-а бригада помітила колону та завдала по ній потужного удару. 12 танків та 8 БМП були підбиті. 

 
 
 
 
 

Наступного дня після штурму український Центр оборонних стратегій описав бої навколо Тоненького як "позиційні", тобто жодна із сторін суттєво не просунулась уперед.

Forbes припускає, що, незважаючи на проблеми з постачанням основних боєприпасів, українські бригади все ще здатні організувати запеклу оборону з використанням мін, артилерії, протитанкових ракет та ударних дронів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости