Политика | 1 Апреля, 2024

СБУ пред'явила нову підозру пропагандистці Симоньян, яка закликала вбивати українських дітей

Свежие новости: СБУ пред'явила нову підозру пропагандистці Симоньян, яка закликала вбивати українських дітей

Служба безпеки України зафіксувала нові порушення російської пропагандистки Маргарити Симоньян, яка відома своєю діяльністю на телеканалі «RT» та в медійному просторі, який контролює кремлівський режим. 

Про це повідоляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, Симоньян закликала до геноциду українців, підтримувала воєнні злочини російських окупантів та агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України.

Серед нових задокументованих злочинів фігурантки є публічні заклики до масового вбивства українських дітей у грудні 2023 року та агресивна пропаганда війни.

"Фігурантка регулярно поширює кремлівські наративи у вигляді «авторських» дописів на власному Телеграм-каналі та в ефірах російських телеканалів. Насамперед мова йде про її участь у телевізійній передачі ще одного ворожого пропагандиста – Володимира Соловйова", - зауважили в СБУ.

Також слід зазначити, що Симоньян є очільнтцею міжнародного рупору кремля – телеканалу «RT» і входить до медійного пулу путіна.

На підставі зібраних доказів Служба безпеки повідомила фігурантці про нову підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України, включаючи геноцид та пропаганду війни.

Оскільки наразі Симоньян переховується на території росії, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты