«Більшість військових аналітиків, схоже, згодні з тим, що найбільш вірогідним є один великий удар і хибний маневр, оскільки країна не має достатньої кількості танків і бронетехніки, щоб прорватися глибоко, розсіюючи свої сили», - йдеться у матеріалі.

Найбільше росіяни бояться удару на півдні, бо це переріже їм сухопутний коридор до Криму. Також головний удар може бути завданий на Донеччині, в самому Бахмуті.

«Росію намагаються ввести в оману за допомогою методів візуального обману, радіопереговорів, наземної активності та бездіяльності», - зазначає ЗМІ.

При цьому в матеріалі йдеться, що в Києві гостро усвідомлюють, що їм потрібні великі територіальні надбання, і доля війни може залежати від цього контрнаступу – з геополітичних причин більше, ніж з інших причин.

Контрнаступ може розпочатися вже у травні, хоча, звичайно, рішення про остаточні дати прийматиме Генштаб ЗСУ. Про це пише New York Times. Журналісти посилаються на військових експертів і чиновників США.

Американські політики вважають, що контрнаступ, ймовірно, розгорнеться на півдні. Зокрема, вздовж азовського узбережжя України поблизу окупованого Криму.

Видання пише, що США та союзники по НАТО надали Україні велику кількість артилерії та боєприпасів для майбутньої битви. Сподіваються, що цих постачань вистачить. Кількість озброєнь за останні 2 місяці зросла. NYT, посилаючись на злиті до мережі документи Пентагону, пише, що Україна готує 12 бригад, щоб розпочати контрнаступ.