Политика | Николаев, 25 Апреля, 2023

Село на кордоні Миколаївської та Херсонської областей відбудують заново, - рішення Кабміну

Свежие новости: Село на кордоні Миколаївської та Херсонської областей відбудують заново, - рішення Кабміну

Кабінет міністрів України визначив шість населених пунктів, де відновлення проходитиме комплексно і за новими принципами — до сіл, що буквально відбудують заново, потрапило Посад-Покровське.

Про це повідомив перед засіданням Кабміну 25 квітня прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Ми визначили головні проекти та галузі швидкого відновлення. Мобілізуємо ресурси. Залучаємо міжнародних партнерів. Зокрема, сьогодні ЄС перерахував Україні черговий транш макрофінансової допомоги у розмірі 1,5 млрд. євро.

План швидкого відновлення цього року має п'ять пріоритетів. Насправді це сотні різних проектів, сотні міст і селищ, де відновлення відбуватиметься одночасно.

Один із основних принципів – це "build back better", тобто "відбудувати краще, ніж було". Сьогодні уряд затверджує важливу ухвалу в цьому напрямку. Визначаємо шість населених пунктів, де відновлення проходитиме комплексно та за новими принципами. Це Бородянка та Мощун у Київській області, Тростянець Сумської області, Посад-Покровське у Херсонській області, Циркуни у Харківській області та Ягідне у Чернігівській області.

Всі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер вони відновлюватимуться у комплексі. Це означає, що відновлюватимуть не окремі будівлі та споруди, а всі із системним підходом, новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів», - сказав глава уряду.

При цьому він наголосив, що реалізація експериментального проекту не означає, що відновлення не торкнеться інших населених пунктів — воно вже проводиться по всій країні. Прийнятий документ - пошук найбільш ефективних підходів, які забезпечать прозорість, ефективність, системність та швидкість відновлення одночасно.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости