Политика | Вознесенск, 19 Марта, 2017

Учасники громадського обговорення проголосували за об’єднання громад

Свежие новости: Учасники громадського обговорення проголосували за об’єднання громад

17 березня в сесійній залі Виконавчого комітету ВМР під головуванням міського голови Віталія Лукова відбулось громадське обговорення підготовлених спільною робочою групою проектів рішень Вознесенської міської ради щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Для усіх бажаючих взяти участь в обговоренні навіть не вистачало вільних місць. Всього зареєструвалось 234 учасники – представники вознесенської та новогригорівської громад. Окрім представників органів місцевого самоврядування, депутатів, пересічних мешканців, участь в обговоренні питань територіального об’єднання взяли експерти  Асоціації міст України  з юридичних питань – Лідія Віштал та з питань комунікацій– Олександр Дудюк, землевпорядник Новогригорівської сільської ради Іван Сенкевич.

Громадське обговорення проходило з дотриманням процедури: обранням секретаря, лічильної комісії, затвердженням регламенту, голосуванням.

 Міський голова Віталій Луков подякував присутнім за високу явку та небайдужість до майбутнього своєї громади. Він наголосив на тому, що розпочата процедура об’єднання територіальних громад складна, але буде витримана до кінця відповідно до чинного законодавства.

Секретар міської ради та голова робочої групи із впровадження заходів добровільного об’єднання територіальних громад Лариса Торжинська поінформувала, що 4 березня Верховна рада прийняла законопроект №5520, яким усунуто ще одну перешкоду на шляху до об’єднання територіальних громад.  У ЦВК тепер є юридичні підстави призначати вибори у разі:

- входження територіальної громади, розташованої на території суміжного району, до складу ОТГ, адміністративний центр якої знаходиться в межах іншого району ;

- добровільного об’єднання територіальної громади міста обласного значення із територіальними громадами інших сіл, селищ, міст без внесення змін до меж відповідних районів.

 Об’єднання громад Вознесенської міської та Новогригорівської сільської рад схвалили й експерти Асоціації  міст України, які привели приклади позитивного європейського досвіду в цьому питанні та побажали Вознесенську успіху на цьому шляху.

 Свою думку щодо підтримки процесу територіального об’єднання громад висловила і представниця ГО «ВАРМД» Тетяна Зелінська.

 В підсумку, учасники громадського обговорення одноголосно підтримали Проект рішення Вознесенської міської ради «Про добровільне об’єднання територіальних громад», підготовлений спільною робочою групою.

 Відповідно до цього, міський голова має подати Проект рішення Вознесенської міської ради «Про добровільне об’єднання територіальних громад» до Миколаївської ОДА у п’ятиденний строк для надання висновку щодо відповідності цього проекту Конституції та Законам України. Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісію міської ради з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та зв’язків з громадськістю.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости