Политика | 5 Ноября, 2023

У ЗСУ назвали категорії студентів, які потрапляють під мобілізацію

Свежие новости: У ЗСУ назвали категорії студентів, які потрапляють під мобілізацію

Законопроект про обмеження віку мобілізації студентів під час дії військового стану поставлено на паузу у Верховній Раді, тому жодних змін у законодавстві з цього питання не відбулося.

Про це розповів начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Поки указу президента про демобілізацію та проведення нової хвилі набору на строкову службу немає, під мобілізацію підпадають військовозобов'язані українці віком від 27 років.

Якщо студент, який навчався у виші, був відрахований або отримав академічну відпустку віком до 27 років, то він по мобілізації не проходить. Якщо ж студенту на момент відрахування чи "академіки" вже виповнилося 27 років, то він підпадає під мобілізацію.

Студенти, які навчаються за кордоном на "стаціонарі", щоб отримати дозвіл на виїзд, повинні надати всі підтверджуючі документи до територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо "свого" іноземного вишу. Усі ці випадки розглядають органи військової цивільної адміністрації, які дають відповідні дозволи та вносять цих громадян до системи "Шлях", - розповів Фітьо.

Водночас він зазначив, що у випадку, коли студенти самі бажають приєднатися до Сил оборони, то якщо їм виповнилося від 18 до 27 років, вони можуть звернутися до військкомату.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости