Общество | Южноукраинск, 23 Апреля, 2017

У Южноукраїнську відбувся захід щодо процесу роздільного сортування сміття

Свежие новости: У Южноукраїнську відбувся захід щодо процесу роздільного сортування сміття

Сьогодні в Україні проблема смітників – одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища. Ця проблема настільки нагальна не тільки в Україні, а й у всьому світі, що навіть з’явився такий вислів" відходи беруть нас за горло".

Країнами Європи знайдено вихід із складної ситуації – це сортування побутових відходів та переробка як вторинної сировини. Майже в кожній розвинутій країні світу сортування і переробка відходів поставлені «на конвеєр», часом досягаючи 99%.

20 квітня в гімназії №1 міста Южноукраїнська проведено презентаційний захід із запровадження процесу роздільного сортування сміття на якому були присутні міський голова Пароконний В.К., секретар міської ради  Дзюбенко Л.П., заступники міського голови Мустяца Г.Ф., Кольчак О.О., директор КП СКГ Вакар Є.Б., директор УЖКГБ Валюшок С.Г., голови постійних депутатських комісій Узунов В.М., Бабич В.В., депутат міської ради  Шевчук Л.М., начальник управління екології  Майстренко Л.П., начальник управління освіти  Сінчук Ю.М., його заступник Пузир О.М., представники навчальних закладів освіти.

Із вступним словом до всіх присутніх звернулась директор гімназії №1 Коломійчук Т.П., яка повідомила про перші кроки гімназійної спільноти учнів, вчителів та батьків з питання впровадження і реалізації пілотного проекту «GRIN Map School» за програмою «Зелена карта відходів». Група найактивніших учнів, до якої ввійшли Муравйова Вікторія, Крилєв Владислав, Штиферца Дана, Шаповал Тетяна, Галактіонова Анастасія, Малоземова Аліна, Шестопалов Микита, Петриченко Анна, Пароконний Артем  розповіли про свою роботу, яка була проведена ними протягом 2-х місяців. Презентував сам проект учень 11-Б класу Пароконний Артем. Допомагали у його реалізації  заступник директора гімназії Петренко О.П, завідуюча господарством Кравченко Н.В., вчитель біології Бишева Н.С.

Сінчук Ю.М. повідомив присутніх, що під час його зустрічей з учнівським муніципалітетом, членами шкільного Центру інноваційного розвитку у нього не залишилось сумнівів у готовності дітей робити цю справу, адже вони свідомо оцінюють проблему сортування відходів як дуже актуальну і необхідну.  Послідовниками гімназії у  даному проекті стануть ЮЗШ № 2 і ЮЗШ № 4, а потім приєднаються усі інші  навчальні заклади міста.

Юрій Михайлович відзначив, що коли  у справі переконані діти, то завдання дорослих - допомогти  практично реалізувати свої наміри, адже найближча  мета педагогів виховувати і долучати їх до цього процесу з дитинства.

Зі слів міського голови, робота з даного питання  в місті ведеться з 2005 року. Якщо мешканці міста  з розумінням поставляться до вирішення цього питання,  то наше місто буде чистим, безпечним і прибутковим.

Віктор Кирилович зазначив, що у міста і у закладів освіти є реальні можливості щодо запровадження на практиці одного із найпотрібніших проектів сучасності та на згадку передав гімназії в якості подарунка бронзову сову, яку ним було отримано під час патентування цієї технології.

Тож давайте всі зробимо наше місто чистим, подбаємо про його майбутнє та майбутнє наших дітей. Але щоб Южноукраїнськ став чистим, гарним - необхідне бажання та повсякденна робота усіх його мешканців щодо реалізації проекту.

 

Источник: yu.mk.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости