Общество | Южноукраинск, 21 Августа, 2023

У Южноукраїнську створюють мурал, присвячений загиблому захиснику

Свежие новости: У Южноукраїнську створюють мурал, присвячений загиблому захиснику

У Южноукраїнську створюють мурал на честь полеглого захисника Олександра Гузовського та всіх військових, які віддали життя на фронті.

Як повідомляє «ЮжБуд_News», мурал знаходиться на стіні будинку на вулиці Європейська, 56, де народився і виріс воїн.

Олександр Гузовський воював у складі 40-ї окремої артилерійської бригади імені Великого князя Вітовта. Загинув 6 червня 2022 року в Ізюмському районі. Також Олександра Гузовського нагородили посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

 

Ініціаторами створення муралу стали сестра Вікторія Башняк і мати Світлана Старченко загиблого героя. Мурал створюють власним коштом, і подальше обслуговування за артом також беруть на себе.

Розробкою та нанесенням зображення займається творча група «Kailas-V», яка з 2002 року створила понад 70 муралів в Україні та за її межами. Серед них – «Свята Джавеліна», «Грушевський» та «Крути» у Києві. Планують закінчити до 22 серпня. Адже саме в цей день Олександру Гузовському мало б виповнитися 23 роки.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты