Общество | Николаев, 21 Августа, 2023

У Миколаєві підприємцям вручили сертифікати на ₴4 мільйони по грантовій програмі «єРобота»

Свежие новости: У Миколаєві підприємцям вручили сертифікати на ₴4 мільйони по грантовій програмі «єРобота»

У Миколаївському обласному Центрі зайнятості 21 серпня підприємцям вручили сертифікати по грантовій програмі «єРобота» на загальну суму чотири мільйони гривень.

Керівник Центру зайнятості Дмитро Оборонько розповів, що у 2022 році ця програма не працювала у Миколаєві через бойові дії, а наразі бізнес знову підвищує свою активність і гранти вже видають.

– В цьому році ми змогли вже працювати і реалізовуємо цю програму безпосередньо уже на території і міста Миколаїв. Якщо порівнювати результати з минулим роком, минулого року нам також вдалося працювати, і ми мали досить непогані результати. Ми видали в рамках саме цієї програми жителям Миколаївської області більше 2,5 мільйонів гривень. В цьому році, звісно, результати вже набагато кращі, і станом на сьогодні ми маємо вже більше 8, приблизно 9 мільйонів гривень, які на сьогодні профінансовані безпосередньо учасникам програми. Ми вже маємо на сьогодні більше 80 новостворених робочих місць, а це нам надає також податки, ми розуміємо, що місто Миколаїв є набагато економічно стабільнішим і ефективнішим. Тому ми раді тому, що фахівці Миколаївського обласного Центру зайнятості мають можливість долучитися до економічного фронту. А найголовніше – ми допомагаємо вам, – сказав директор Центру зайнятості.

Дмитро Оборонько планує, що до кінця року підприємцям буде надано вже більше 20 мільйонів гривень для розвитку їх бізнесу. Також він хоче, щоб більше людей проявляли ініціативу та відкривали і розвивали свою власну справу, створювали нові робочі місця на Миколаївщині.

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім подякував підприємцям за їх роботу та розвиток у складних умовах воєнного часу.

– Перш за все, дякую, що ви створюєте робочі місця, що ви за цей складний час продовжуєте працювати, знаходитеся на Миколаївщину, і разом переживаєте всі ці події. За те, що ви вірите, що в майбутньому все буде добре, за те, що ви платите податки. Я хочу подякувати Дмитру Миколайовичу за активну позицію, за те, що реалізуються ці програми. Як по-військовому прийнято казати: «Під офіцера, що лежить коньяк на тече». Дякую вам, що ви розібралися з грантами. Прошу вас розповісти про це все іншим. Що це можливо відкрити, що це прозоро, що це легко. Тому що навіть я, хоч я і вважаю себе нестарим, то я вже скептично відносився до грантових програм: що це багато паперів, треба розібратися. Ви доводитеся своїми діями, що це зовсім не так, що це все просто. Тому це безпосередньо впливає на податки, на робочі місця, а також це додатково підвищує, фінансову грамотність та навички, якими ви тепер володієте. Я дуже сподіваюсь і бажаю вам, щоб ваш бізнес розвивався дуже швидко. Тому що компанії, які засновані і вижили в кризові моменти, часто потім, коли все стабілізується, стають лідерами ринку. Тому я вам вважаю стати лідерами вашого напрямку, – сказав Віталій Кім.

Переможці проекту також поділились з присутніми своїм досвідом участі у проекті. Серед них власниця дитячого розвивально-навчального центру «Оля-ля» Марина Мала, керівники клініки OrtoSana Антоніна та Дмитро Моторні, засновниця клініки для дітей Dr.Mammy Дарина Шиманець, підприємець Антон Баюнов, який займається ремонтами, керівник ТОВ «МиколаївПромБуд Монтаж» Ігорь Гайванюк, засновник марки «Стодола» Ян Островський, який вже навіть закордон продає консервований борщ та сало, підприємець Даніель Боду, який виготовляє павербанки, власниця магазину зоотоварів Олена Антипенко, власниця ресторану Maison, дружина ветерана війни з Херсонщини, яка відкрила у Вознесенську фірму з пошиття військової форми та іншої екіпіровки.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости