Общество | Вознесенск, 15 Апреля, 2023

У Вознесенську висадили горіх грецький, який евакуювали з Херсонщини

Свежие новости: У Вознесенську висадили горіх грецький, який евакуювали з Херсонщини У Вознесенську висадили горіх грецький, який евакуювали з Херсонщини

У Вознесенській філії лісового господарства 13 квітня відбулася акція з висадки 2000 дерев горіха грецького, присвячена до Дня довкілля. Саджанці, евакуйовані з Херсонщини, посадили на площі чотири гектари, розповів директор Південного лісового офісу Олександр Грицай.

"Була плантація горіха. Евакуювали, бо він у безпосередній близькості до обстрілів, до бойових дій. Була можливість евакуювати дерева. Пересадимо в більш безпечне місце — це тут, у Вознесенську", — говорить Олександр Грицай.

За словами головної лісничої ДП "Вознесенський лісгосп" Антоніни Чикачової, горіх грецький покращує екологічний стан території, де посаджена рослина.

"Горіх грецькій дуже широко культивується на південних територіях України, також в Середній Азії, в Південній Америці. Оскільки це швидкоросла порода і плодоносить вони починають десь на 10 рік свого життя. Враховуючи рік саджанців, можливо, через кілька років будемо мати перші плоди", — розповіла ліснича.

У Вознесенській філії до кінця осені 2023 року планують засадити 446 гектарів лісу новими саджанцями дерев, говорить Олександр Чикачов, директор ДП "Вознесенський лісгосп".

"Основні породи, які в нас на Півдні, це акація біла. Але на цій ділянці межують і дуби. В низині балки актуально висаджувати дуби. В нас заплановане і на осінь висадження дубових насаджень. У нас на півдні посадка осіння", — сказав Чикачов.

За словами Олександра Грицая, аби відновлювати та збільшувати лісовий фонд Миколаївщини, на осінь заплановано засадити більше ніж 2600 гектарів лісу.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты