Криминал | Вознесенск, 21 Февраля, 2024

У Вознесенську полковника відділу аудиту покарали штрафом за вимагання ₴80 тисяч хабара

Свежие новости: У Вознесенську полковника відділу аудиту покарали штрафом за вимагання ₴80 тисяч хабара

У Вознесенську суд призначив 51 тисячу гривень штрафу полковнику відділу аудиту, який вимагав хабар на 80 тисяч гривень у старшого лейтенанта військової частини, щоб не фіксувати порушення з харчуванням.

За даними слідства, у грудні 2022 році полковник був у складі аудиторської перевірки в одній з військових частин.

У ході перевірки начебто були виявлені фінансові порушення в обліку продуктів харчування і обвинувачений запропонував старшому лейтенанту, начальнику продовольчої та речової служби тилу військової частини, заплатити хабар у розмірі 50 тисяч гривень, щоб вказані «порушення» не зазначалися в актах аудиту. Офіцер військової частини звернувся до відповідних органів та був залучений до слідчих дій.

Кілька зустрічей старшого лейтенанта і полковника скритно фіксували на відео. Під час однієї з розмов старший лейтенант попереджав полковника, що через відключення світла є проблеми зі зняттям грошей з банкомату. Наступного дня старший лейтенант прийшов до аудитора і повідомив, що приніс «п’ятдесят плюс тридцять», а полковник сказав покласти гроші до файлу з документами.

Після передачі мічених коштів військового чиновника затримали співробітники ДКР СБУ.

Обвинувачений визнав у суді вину у скоєнні злочину за частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України («Зловживання впливом») і факт того, що за 80 тисяч гривень обіцяв вмовити керівника перевірки вказати у документах «потрібні» результати аудиту військової частини.

У результаті суд визнав Олега П. винним у зловживання впливом та призначив йому покарання у вигляді штрафу на 51 тисячу гривен. Також йому на два роки заборонили займати посади у ЗСУ, які пов’язані з фінансовою перевіркою.

Крім того, П. повинен компенсувати 19 тисяч гривень за проведення експертиз.

Внесені за П. понад 200 тисяч гривень застави повернули заставодавцю, а арешт з його грошей та майна зняли.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты