Криминал | Николаев, 20 Февраля, 2024

Під Миколаєвом наркоторговці організували «ботанічний сад» із охороною

Свежие новости: Під Миколаєвом наркоторговці організували «ботанічний сад» із охороною

У Миколаївській області слідчі завершили досудове розслідування щодо злочинного угруповання, яке налагодило вирощування наркорослин для збуту.

Про це повідомляють прокуратура та поліція Миколаївської області.

Наркоаграрії маскували плантацію у полі між лісосмугами і навіть подбали про його охорону, встановивши камери зовнішнього спостереження. За рослинами зловмисники ретельно доглядали, оснастивши системою краплинного поливу.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що на початку березня 2023 року 42-річний організатор угруповання на території Вознесенського району зайнявся незаконним культивуванням конопель з метою подальшого збуту. До своєї злочинної діяльності він залучив двох знайомих – 46 та 49 років, які виконували всі його вказівки та доглядали рослини.

Тоді правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання зловмисників, під час яких виявили та вилучили понад 500 кущів коноплі, кошти, здобуті злочинним шляхом, мисливська зброя, мобільні телефони, паперові пакунки з канабісом, шланги для поливу, добрива, добрива .

За попередніми підрахунками вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить понад 5 мільйонів гривень.

Наразі слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка направила обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

За вирощування наркорослин з метою збуту вчинене групою осіб та незаконне придбання, зберігання наркозасобів без мети збуту (ч.3 ст.28 ч. 2 ст. 310, ч.1 ст.309 КК України) фігурантам загрожує до семи років ув'язнення.

Під Миколаєвом наркоторговці організували «ботанічний сад» із охороною – тепер під «охороною» самі

Під Миколаєвом наркоторговці організували «ботанічний сад» із охороною – тепер під «охороною» самі

Під Миколаєвом наркоторговці організували «ботанічний сад» із охороною – тепер під «охороною» самі

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости