Криминал | Снигиревка, 21 Февраля, 2024

У Снігурівці осудили пенсіонерку за втягнення малолітньої онучки до крадіжки

Свежие новости: У Снігурівці осудили пенсіонерку за втягнення малолітньої онучки до крадіжки

У Снігурівці суд призначив рік іспитового терміну пенсіонерці за втягнення малолітньої дитини до крадіжки.

У жовтні 2023 року пенсіонерка разом з іншими особами, в тому числі з малолітньою внучкою, приїхала на ринок у Снігурівці. Біля одного з магазинів вона помітила на стільці жіночу сумку, яку тимчасово залишили без нагляду.

Жінка, використовуючи свій авторитет перед дитиною, приказала малолітній онучці вкрасти цю сумку та принести їй. З сумки жінка забрала 38 тисяч гривень та 115 євро. Загальна суму вкраденого майна сягнула майже 43 тисяч гривень.

Сумку з документами жінка викинула у туалеті, її згодом знайшла перехожа, про що повідомила у поліцію.

Судячи з усього, мати дівчинки в той же день дізналася про крадіжку та забрала кошти, повернувши постраждалій 36 тисяч гривень. Обвинувачена після викриття також видала 115 євро.

Дії обвинуваченої кваліфікували за частиною 4 статті 185, часті 2 статті 304 КК України, тобто як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена в умовах воєнного стану і втягнення малолітньої особи у протиправну діяльність.

У результаті суд призначив пенсіонерці п’ять років позбавлення волі, але одночасно звільнив від тюремного терміну, призначивши один рік іспитового терміну.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости