Политика | Вознесенск, 27 Декабря, 2017

У Вознесенську дата-активісти та міські управлінці разом вчились відкривати дані

Свежие новости: У Вознесенську дата-активісти та міські управлінці разом вчились відкривати дані

OPENDATA-інтенсив від ініціативи “Дані міст” у Вознесенську зібрав разом місцевих дата-активістів та управлінців з муніципалітету. Спікер Григорій Сорочан представив присутнім актуальні методи роботи з відкритими даними.

Про це повідомили організатори події.

Григорій Сорочан відзначив, що Вознесенськ - одне з найбільш зацікавлених у навчальній програмі міст серед переможців конкурсу “Відкритий виклик”. Зауважив, іщо аудиторія була напрочуд активною та заангажованою у тему під час освітнього інтенсиву.

Учасники особливо активно обговорювали  формати в яких публікують дані, а також цікавились програмами для “підчистки” документів, особливу увагу приділили питанню компетенції посадових осіб, які призначені відповідальними за роботу з даними у міській раді.

У Вознесенську ініціативу “Дані міст” представляють партнери - громадська організація “Агентство економічного розвитку”. Координаторка  Олена Заворотченко відзначила, що до інтенсиву долучилась велика кількість посадових осіб, працівників комунальних установ та підприємств. А це, у свою чергу, свідчить про реальний попит на проведення освітніх заходів саме щодо роботи з відкритими даними. Заворотченко також наголосила, що Вознесенськ вже активно працює над ідеєю ініціативи,  в реалізації якої команда «Даних міст» зможе допомогти після закінчення проекту.

Нагадаємо, що подія організована в рамках «Відкритого виклику». Саме завдяки перемозі у цьому Конкурсі муніципалітет Вознесенська виграв для міста право на низку ексклюзивних освітніх та практичних заходів з відкриття даних.

«Дані міст» - це opendata-ініціатива, співорганізаторами якої є Громадянська мережа ОПОРА (Україна) та TechSoup (Польща). Місія – докласти всіх зусиль, аби політика відкритих даних була успішно впроваджена в українських містах. Ми відкриті до співпраці. Є питання чи пропозиції? Пишіть сюди: [email protected].

Источник: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости