Политика | Николаев, 18 Февраля, 2023

19-річному бійцю ТРО, який обороняв Миколаїв, просять присвоїти посмертне звання Героя України

Свежие новости: 19-річному бійцю ТРО, який обороняв Миколаїв, просять присвоїти посмертне звання Героя України

19-річний стрілець 123-ї бригади територіальної оборони військ Збройних Сил України 189-го батальйону Сергій Козловський 17.09.2002 року народження, уродженець міста Миколаїв, з перших днів війни зі зброєю в руках став на захист нашої Батьківщини у свої 19 років.

На жаль, захисник отримав тяжке поранення у боях на Херсонщині та помер.

На сайті президента створено петицію з проханням привласнити Сергію посмертне звання Героя України.

"Як кожен український піхотинець він був в авангарді відновлення територіальної цілісності України, звільняючи від ворога населені пункти один за одним, повертаючи людям свободу та віру у краще майбутнє.

Коптер мужньо стояв на обороні міста Миколаїв і виконував усі функції для захисту свого міста, щоб окупантська погань не мала шансу зайти до міста.

Щойно межі міста були відбиті, Сергій за першої нагоди вступив до Штурмової роти ТРО 189 батальйону та був відряджений до 59 бригади Збройних сил України для мужнього утримання нульових позицій та штурму села Новопетрівка та села Любомирівка у Херсонському напрямку.

На жаль, за чергового обстрілу наших позицій Сергій отримав поранення в голову. Після евакуації лікарі місяць виборювали його життя.

На жаль Сергій не побачивши звільнення Херсону.

У Сергія Сергійовича залишилася мати та вітчим, яким жодна нагорода не замінити рідного сина та найкращого у світі хлопця, але гідно оцінити Його внесок у победу українського народу, ціною якої є кров героїв, сльози їх рідних та рани, які не загоюються.

Зважаючи на зазначене, просимо присвоїти звання Героя України військовослужбовцю Збройних Сил України Козловському Сергію Сергійовичу (посмертно) із врученням ордена "Золота Зірка" Його батькам", - сказано в тексті петиції.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты