Общество | 3 Сентября, 2023

У внутрішньо переміщених осіб, які перебувають за кордоном, забрали виплати

Свежие новости: У внутрішньо переміщених осіб, які перебувають за кордоном, забрали виплати

За результатами проведеної верифікації внутрішньо переміщених осіб допомогу на проживання безпідставно отримували близько 109 тис. українців, які перебували за кордоном. Наразі виплати їм припинено.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону Єдині новини повідомила перший заступник міністра соціальної політики України Дар'я Марчак.

«За результатами верифікації, яку проводить Міністерство фінансів, близько 109 тисяч осіб, які отримували допомогу як внутрішньо переміщені особи, насправді проживали за кордоном. Принаймні півтора місяця до 1 серпня вони постійно перебували за кордоном.

Швидше за все, ці громадяни отримують допомогу від інших держав. Для цього вони не підпадають під статус переміщених осіб. Їм виплати було припинено», - сказала Марчак.

За її словами, наразі йде перший етап верифікації одержувачів державної допомоги, покликаний упорядкувати призначені виплати, в ході якого, зокрема, було встановлено, що майже 10 тисяч громадян, яким нараховувалися виплати, на 1 серпня вже померли. А ще близько 10 тисяч українців одночасно отримували допомогу у кількох громадах за місцем реєстрації.

Другий етап, який розпочинається 1 вересня, буде сфокусований на тому, щоб виявити тих громадян, які потребують державної допомоги більше.

«Держава завершить перевірку одержувачів допомоги щодо їхнього майнового стану та витрат, щоб виявити тих, хто справді найменш захищений фінансово. Тому якщо сім'я чи одержувач допомоги як ВПО після набрання чинності урядовою постановою ("Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб" від 11 липня 2023 р. № 709. - ред.), тобто з середини липня до 1 вересня, або придбав нову транспортну засіб, нове житло чи земельну ділянку, облігації внутрішньої державної позики на суму понад 100 тисяч гривень, тобто свідчення, що така сім'я має достатній капітал для інвестицій та дорогих покупок, таким громадянам з 1 вересня буде припинено нарахування виплат. Це допоможе нам продовжувати підтримувати тих громадян, які не мають такої подушки безпеки»,- зазначила Марчак.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты