Политика | 22 Ноября, 2023

У Верховній Раді підтримали законопроєкт про закріплення англійської мови в Україні

Свежие новости: У Верховній Раді підтримали законопроєкт про закріплення англійської мови в Україні

Верховна Рада у середу, 22 листопада, у першому читанні підтримала законопроєкт про застосування англійської мови в Україні.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк. У першому читанні за законопроєкт №9432 проголосували 278 депутати.

"Проєкт передбачає офіційне закріплення статусу англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, визначення категорії посад, кандидати на зайняття яких зобовʼязані володіти англійською мовою, унормування особливостей застосування англійської мови в роботі органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підрозділів екстреної допомоги населенню, під час перетину державного кордону, у сферах освіти, транспорту, охорони здоровʼя", - нагадав Железняк.

Він також зазначив, що з тексту проєкту закону прибрали норму щодо показу англомовних фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу з субтитруванням українською. Таким чином український дубляж буде збережено.

Нагадаємо, 28 червня в Верховній Раді зареєстрували законопроєкт Президента Володимира Зеленського про застосування англійської мови в Україні. Документ визначає англійську як мову міжнародного спілкування в Україні, а також сприяє вивченню англійської громадянами України. Негативну реакцію громадськості викликало можливе скорочення дубляжу українською мовою та його заміна на субтитри.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты