Общество | Березанка, 13 Мая, 2023

У Тилігульський парк прилетіла зграя рідкісного птаха планети

Свежие новости: У Тилігульський парк прилетіла зграя рідкісного птаха планети У Тилігульський парк прилетіла зграя рідкісного птаха планети

У Тилігульський парк прилетіла зграя рідкісного птаха планети – коровайка.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Регіонального Ландшафтного Парку “Тилігульський”.

Чисельність птахів становила близько 40 особин. Цей птах не гніздиться на Тилігульському лимані, а використовує його як транзитний вокзал у період міграції для підгодівлі та відпочинку.

Тилігульський лиман є однією з найцікавіших природних пам'яток України. Багатий світ флори і фауни, а також відсутність розвиненої інфраструктури роблять його чи не єдиною незайманою частиною природи чорноморського узбережжя. Водою його наповнює річка Тилігул.

На території лиману розміщені 2 ландшафтні парки з однаковою назвою. Різниця між ними тільки в адміністративній приналежності: один відноситься до Одеської області, а другий - до Миколаївської. Даний лиман є важливим міжнародним природним об'єктом і входить до переліку захищених водно-болотних угідь, в яких розташовані місця зупинок перелітних птахів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты