Криминал | Снигиревка, 18 Октября, 2023

У Снігурівці дві колаборантки збудували кар'єру, працюючи на окупантів

Свежие новости: У Снігурівці дві колаборантки збудували кар'єру, працюючи на окупантів

Дві «кар'єристки» із міста Снігурівка на Миколаївщині отримали по 6 років в'язниці за роботу на окупантів.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної прокуратури.

Прокурор у суді довів, що жінки під час окупації збройними формуваннями Росії території Снігурівки та Снігурівського району добровільно погодилися на співпрацю з окупаційною владою.

Одну з них призначили на посаду начальника «відділу соціальних виплат військово-цивільної адміністрації Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області». Жінка виконувала організаційно-розпорядчі функції, а саме: контролювала та організовувала роботу відділу окупаційної адміністрації держави-агресора, формувала та передавала звітність представникам Росії про роботу тощо.

Інша жінка обіймала посаду головного бухгалтера «військово-цивільної адміністрації». До її обов'язків входили контроль та організація роботи бухгалтерського відділу окупаційної адміністрації, нарахування заробітної плати та видача коштів працівникам окупаційної влади, передача звітності роботи її відділу щодо використання коштів.

Досудове розслідування здійснювало СБУ у Миколаївській області.

Колаборанток визнали винним та засудили до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування або органах, які надають публічні послуги, на строк 15 років, з конфіскацією майна.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости