Криминал | Первомайск, 9 Декабря, 2023

У Первомайську двоє водіїв влаштували НП

Свежие новости: У Первомайську двоє водіїв влаштували НП

У Первомайську патрульні за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль Toyota Fortuner, за кермом якого був 35-річний місцевий житель. Правоохоронці повідомили водія про причину зупинки та намір скласти адміністративний протокол за п. 1 ст. 121-3 КУпАП.

Події відбувалися 4 грудня, повідомляє Первомайський районний відділ поліції.

«Під час спілкування з водієм поліцейські помітили у нього ознаки сп'яніння та запропонували пройти медичне обстеження. У відповідь водій сказав, що викликав і чекає на свого адвоката, і намагався виїхати з місця події, проте поліцейські завадили йому це зробити. За кілька хвилин біля службового автомобіля правоохоронців зупинився позашляховик Skoda Kodiaq. Водій-правопорушник заскочив до салону автомобіля і разом з його водієм, ігноруючи вимоги поліцейських зупинитися, втекли з місця події. Внаслідок чого один із поліцейських, які намагалися їх зупинити, отримав тілесні ушкодження», - сказано в повідомленні поліції.

На встановлення місцезнаходження зловмисників одразу ж були орієнтовані всі інші наряди поліції. Протягом години проведеними розшуковими заходами оперуповноважені встановили місцезнаходження та особу водія Skoda Kodiaq – ним виявився 43-річний мешканець села Первомайськ.

Зловмисника слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України та згодом за процесуального керівництва Першотравневої окружної прокуратури повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України «Співучасть у виконанні умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків».

35-річного зловмисника – водія Toyota Fortuner поліцейські одразу оголосили у розшук та 7 грудня затримали за рішенням суду. Слідчі оголосили йому про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України "Опір працівникові правоохоронного органу при виконанні ним службових обов'язків" та ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України «Підбуркування співучасника до умисного заподіяння працівнику правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків».

Згідно з санкціями статей, що інкримінуються, обом зловмисникам загрожує до п'яти років позбавлення волі.

43-річному підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а 35-річному фігуранту – утримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты