Политика | Николаев, 7 Августа, 2022

«У них горять склади, а генерали відмовляються переходити за Дніпро», — Кім

Свежие новости: «У них горять склади, а генерали відмовляються переходити за Дніпро», — Кім

Станом на зараз російська армія лише втрачає позиції в Херсонській області, а не наступає. Положення ворога погіршується з кожним днем через регулярні удари ЗСУ по логістичній складовій.

Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

За словами військового керівника регіону, Росії вже не зможе налякати захисників півдня дезінформацією по типу «на Миколаїв рухається колонна з 200 танків».

— Тепер їм треба цю землю тільки відвойовувати, а навіть села відвоювати буде важко і це точно не робиться за один день. Я не військовий експерт як Арестович, але розумію, що якщо вони просуваються по 200 метрів чи кілометр на день, то уявіть, скільки часу їм знадобиться, аби просунутися на 30 км. І це за кращих для них умов – якщо у них все буде працювати, а у нас ні. Їм все одно мінімум місяць до нас йти. Згадайте, скільки днів стояв Маріуполь, а у Миколаєва навіть ландшафт для оборони кращий, — акцентував губернатор Миколаївщини.

Голова обласної військової адміністрації додов, що найближчим часом взяти під контроль обласний центр для РФ «просто нереально».

— До того ж, у першу чергу росіяни намагатимуться вийти на адміністративний кордон Херсонщини, аби зафіксувати хоч якусь «перемогу». Бо розумно перед тим як робити наступні кроки, завершити хоч щось. А зараз навпаки – ми потихеньку відвойовуємо Херсонську область. Як росіяни взагалі можуть наступати, коли у них горять склади, командні пункти, а генерали відмовляються переходити за Дніпро?, — підсумував Віталій Кім.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости