Политика | 7 Августа, 2022

Росіяни привезли керівника СБУ часів Януковича в окупований Херсон — буде головою гауляйтерської «спецслужби»

Свежие новости: Росіяни привезли керівника СБУ часів Януковича в окупований Херсон — буде головою гауляйтерської «спецслужби»

На окупованій частині Херсонської области росіяни створюють «спецслужбу», головою якої призначають екс-директора СБУ Олександра Якименка, який втік з України після Майдану.

Про кадрову політику загарбників пише видання «МОСТ» з опорою на власні джерела.

Маріонетковий орган отримав назву «Державна служба безпеки України».

У виданні пишуть, що зараз є гарантовані докази, що Росія відрядила Якименка до Херсону.

Колішній голова Служби безпеки України за часів Януковича є чинним громадянином Росії, який проходив службу в її армії.

— Олександр Якименко почав працювати у Службі безпеки України в 2010 році - більше року він був начальником управління в Севастополі. Перебуваючи на цій посаді, Якименко став генерал-майором. У 2011-2012 роках він 11 місяців був головою ГУ СБУ в Донецькій області. Влітку 2012 року Олександра Якименка підвищили до посади першого заступника голови СБУ та очільника управління "К" — по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю. На початку 2013 року Якименка, з порушенням законодавства, призначили головою Служби безпеки України. На цій посаді він "відзначився" втягуванням СБУ у спроби влади придушити Євромайдан в лютому 2014 року. Бійці спецпідрозділу "Альфу" були залучені до "зачистки" Будинку профспілок на Майдані Незалежності, де був координаційний центр протесту. Олександр Якименко після втечі і усунення Януковича втратив посаду голови Служби безпеки України. Разом з цим він втік до Росії, — нагадали про кар'єру зрадника у «МОСТі».

При цьому, партизанській рух в Херсонській области лише набирає обертів — тільки сьогодні був ліквідований заступник голови окупаційної адміністрації Нової Каховки Віталій Гура.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты