Политика | 8 Сентября, 2019

У Міноборони назвали головні “військові” сценарії для України

Свежие новости: У Міноборони назвали головні “військові” сценарії для України

Основні загрози для України нікуди не поділися. Головне управління розвідки Міноборони визначило можливі сценарії для України до 2030 року, серед яких чотири варіанти з залученням армії, пише "Діалоги".

Про це розповів ГУР Вадим Скібіцький.

За його словами, армія може бути задіяна в чотирьох випадках: збройна агресія проти України; внутрішній конфлікт на території України, який може бути підтриманий ззовні; прикордонний конфлікт і можливе втягування України в протистояння між світовими державами. Він зазначив, що на сьогоднішній день в Україні відбувається фактично другий варіант – конфлікт, який підтримується Росією.

“Ми визначили, які найбільш актуальні виклики і загрози для України, що потрібно робити для недопущення переростання погроз в збройну агресію. На основі опису безпеки середовища були розроблені можливі військово-політичні сценарії, які вимагають застосування військової сили. Всього оброблено вісім сценаріїв, при цьому в чотирьох з них провідну роль гратимуть ВСУ “, – сказав Скібіцький.

Якщо говорити про конфлікт на кордоні, то він може бути спровокований агресором за рахунок спецоперацій. Також представник ГУР прокоментував варіант з втягуванням України в чужий конфлікт.

“Якщо говорити про цей аспект, ми бачимо, наскільки зараз йде таке потужне протистояння між США і НАТО і Російською Федерацією. І Україна стала” сірою зоною “для Росії. Саме тому РФ нарощує угруповання біля наших кордонів. І ми проаналізували – чи може Україна бути втягнута в цей конфлікт. До речі, він може виникнути також в країнах Балтії. І ми знаємо, наскільки Росія активно працює там, використовуючи гібридні методи “, – повідомив він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости