Криминал | Николаев, 25 Февраля, 2024

У Миколаївській області ліквідували найбільшу агентурну мережу

Свежие новости: У Миколаївській області ліквідували найбільшу агентурну мережу

За 2023 рік українські правоохоронці виявили 47 російських агентурних мереж, найбільша була в Миколаївській області. Їхні члени готували диверсії та ракетні удари по Україні за вказівкою російських спецслужб.

Про це розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк під час конференції "Україна. Рік 2024".

Загалом від початку повномасштабної війни у межах цієї роботи затримали 2 тисячі державних зрадників. За словами Малюка, нині СБУ шукає не одноосібних злочинців, а використовує отриманий досвід у боротьбі з організованою злочинністю.

— 47 агентурних мереж, для вашого розуміння, це справжній “гадюшніки” на тілі неньки України, це негідники, які працювали на ворога. І сьогодні ми вицілюємо не одноосібних держзрадників, а використовуємо складний досвід отриманний нами в боротьбі з організованою злочинністю, – заявив Малюк.

Найбільша агентурна мережа, яку вдалося викрити, була в Миколаївській області. До неї, каже Малюк, належали 13 людей.

Очільник СБУ також розповів, що в межах контррозвідувальних заходів викрили і затримали агентурну мережу, яка діяла в Дніпрі й коригувала ракетні обстріли міста. За наведенням її членів, росіяни влучили ракетою у багатоповерхівку Дніпра. Тоді загинуло 44 людини, зокрема 5 дітей. Нині російські агенти дають викривальні свідчення.

Агентурні мережі також працюють і для шпигунства за представниками силових структур. Так, СБУ виявила 7 шкідливих програмних закладок у телефонах українських військових.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты