Криминал | Николаев, 23 Ноября, 2023

У Миколаєві зловили експоліцейського, який «зливав» дані про ЗСУ

Свежие новости: У Миколаєві зловили експоліцейського, який «зливав» дані про ЗСУ

У Миколаєві затримали 46-річного місцевого жителя, який зливав ворогам дані про спрямування, переміщення зброї, озброєнь та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України формувань.

Про це повідомляють прокуратура Миколаївської області та СБУ.

Підозрюваного було звільнено з поліції у березні 2023 року. Фігурант працював на російську ФСБ і передавав ворогові інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у Миколаївській та Одеській областях. Викриття проходило за особистого сприяння Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

За даними слідства, ворожим інформатором є мешканець Миколаєва. З 2016 до 2020 року він перебував на території тимчасово окупованого Криму та періодично їздив до РФ, де його залучила до співпраці російська спецслужба.

На початку повномасштабного вторгнення він отримав завдання повернутися на материкову Україну та влаштуватися в один із підрозділів Національної поліції. На посаді він не лише шпигував для ворога, а й провадив підривну діяльність проти України. Встановлено, що агент РФ передавав українським захисникам неправдиві відомості про шляхи пересування ворожої військової техніки.

Згодом фігуранта звільнили з правоохоронних органів через ДТП у нетверезому стані, проте він продовжував працювати на користь Росії.

Співробітники СБУ ретельно стежили за кожним кроком російського агента, задокументували його злочинну діяльність та затримали.

Як встановило слідство, для комунікації з ворогом він використовував зв'язкових. Одним із них виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв (відоміший під псевдонімом «Лохматий»), який знаходиться в тимчасово окупованому Донецьку і працює на ФСБ.

Під час обшуку у затриманого вилучили мобільний телефон для комунікації з ворогом. Розвіддані він передавав у вигляді позначок на карті місцевості та графічних координат.

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує позбавлення волі до 12 років.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты