Криминал | 21 Ноября, 2023

У Києві затримали нардепа за підкуп біткоїнами голови Держвідновлення

Свежие новости: У Києві затримали нардепа за підкуп біткоїнами голови Держвідновлення

САП та НАБУ повідомили про підозру чинному нардепу, який намагався підкупити топпосадовця Державного агентства відновлення.

Про це повідомили у САП та НАБУ.

Народний депутат України, член комітету з питань антикорупційної політики пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тисяч доларів США.

Хабар нардеп пропонував за забезпечення прийняття Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено).

Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

У подальшому підозрюваний надав топпосадовцю – особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тисяч доларів США.

На сьогодні народному депутату вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України.

Слідство триває.

Зазначається, що голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України співпрацював з НАБУ та САП та сприяв розслідуванню протиправних дій.

«Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати», – додали в НАБУ.

У мережі повідомляють, що на підкупі голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Наєма затримали нардепа від фракції «Слуги народу» Андрія Одарченка.

Одарченко у 2021 році було обрано ректором Державного біотехнологічного університету у Харкові.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты