Общество | Николаев, 23 Августа, 2023

У Миколаєві з'явиться сквер від французького архітектора

Свежие новости: У Миколаєві з'явиться сквер від французького архітектора

Миколаївська міська рада підписала меморандум про співпрацю з французьким архітектором Мартеном Морісом Анрі Дюплантьє, який має створити концепцію скверу у центрі міста.

Про це повідомив заступник директора департаменту архітектури та містобудування Євген Поляков.

«Метою співпраці є створення естетично привабливого та якісного міського середовища у Миколаєві відповідно до європейських урбаністичних принципів», - написав він.

За словами заступника директора, Мартен є одним із небайдужих архітекторів, готових допомогти у відновленні міста шляхом створення та втілення сучасних проєктних рішень на його території.

Архітектор вибрав локацію площею понад дев'ять тисяч квадратних метрів. Йдеться про сквер уздовж проспекту Героїв України в Центральному районі міста, розташований поблизу житлових будинків № 17 та 19.

«Цей сквер має потенціал своєрідної точки тяжіння для мешканців сусідніх будинків, а також перехожих, як місце для проведення тихого та активного відпочинку», - йдеться у повідомленні Євгена Полякова.

Робота з розробки концептуальних проєктних рішень триватиме до кінця листопада 2023 року. Проєктні роботи провадяться без залучення бюджетних коштів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости