Общество | Николаев, 23 Августа, 2023

Президента Зеленського просять присвоїти звання Героя України миколаївському ветерану МВС Володимиру Саміцькому

Свежие новости: Президента Зеленського просять присвоїти звання Героя України миколаївському ветерану МВС Володимиру Саміцькому

Президента України Володимира Зеленського просять присвоїти звання Героя України (посмертно) Володимиру Саміцькому.

Про це йдеться в петиції, яку створила донька Володимира Саміцького Тетяна.

Нагадаємо, на Херсонщині 6 червня загинув миколаївський ветеран МВС, полковник Володимир Саміцький. Свого часу він очолював Арбузинський та Новоодеський відділи міліції (поліції), близько 5 років обіймав посаду заступника начальника управління – начальника кримінальної міліції Миколаївського міського управління МВС. Нагороджений 11 відзнаками від МВС.

Він брав участь в АТО, після початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем до 123-ї миколаївської бригади ТРО. Дочка Саміцького розповіла, що оскільки йому було 60 років, його не хотіли брати до ЗСУ, тому він пішов в територіальну оборону в званні старшого солдата. В 123-й бригаді він служив розвідником.

“Знаючи добре територію Миколаївської та Херсонської областей, він неодноразово ходив у розвідку зі своїми побратимами. Під час захисту Батьківщини Володимир Петрович був двічі контужений, але повернувся в стрій до своїх побратимів, з якими продовжував ходити в розвідку. Був відзначений такими нагородами: «Сталевий хрест» та Відзнакою начальника розвідувального управління штабу Оперативного командування «Південь», - говориться в тексті петиції.

5 червня 2023 року окупаційні війська намагалися витіснити Сили оборони з Дніпровських островів неподалік Херсону, одночасно з проведенням терористичного акту на Каховській ГЕС. В ході бойового зіткнення з переважаючими силами ворога, яке тривало всю ніч, Саміцький прикрив відхід бойових товаришів. Вже будучи пораненим, він до останнього прикривав своїх хлопців та вів бій з окупантами.

“Вважаю, що зараз я висловлюю думку багатьох людей: колишніх і діючих працівників поліції, з якими він працював, яким батько передав свій досвід; бойових побратимів, з якими він служив в лавах ЗСУ та боронив нашу Державу, людей, які особисто його знали і поважали. Просимо присвоїти Саміцькому Володимиру Петровичу звання Героя України посмертно. Це є найменше, що може зробити Держава для Героя”, - сказано в петиції.

Підписати петицію можна за посиланням. За 30 днів потрібно зібрати ще близько 10 тисяч голосів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости