Криминал | Николаев, 16 Сентября, 2023

У Миколаєві відправили у СІЗО жительку Херсонщини та її матір, які працювали на російському «референдумі»

Свежие новости: У Миколаєві відправили у СІЗО жительку Херсонщини та її матір, які працювали на російському «референдумі»

У Миколаєві відправили під варту 22-річну мешканицю одного з сіл Бериславського району Херсонської області та її матір, які працювали у дільничній комісії під час «референдуму» окупантів.

Про це повідомили у Центральному райсуді Миколаєва.

Відповідно до матеріалів клопотання, у вересні 2022 року, підозрювана погодилась на пропозицію, за грошову винагороду, взяти участь у проведенні незаконного референдуму на території села, де вона мешкала. Питання референдуму стосувались виходу Херсонської області зі складу України та входження її до рф.

В подальшому, відповідно до матеріалів клопотання, жінка проводила агітаційну роботу, шляхом розповсюдження періодичних видань держави-агресора, здійснила, у супроводі озброєних військовослужбовців рф та інших членів комісії, подворовий обхід мешканців села, активно пропонуючи їм взяти участь у голосуванні, вела облік громадян, які взяли участь у незаконному референдумі.

Підозрювана визнала свою провину та підтвердила, що дійсно брала участь в організації голосування, проте заперечила факт проведення агітації серед населення. Повідомила, що погодилась працювати в комісії, щоб покращити свій матеріальний стан.

Захисник просив суд відмовити у задоволенні клопотання.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя постановила застосувати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Аналогічну міру запобіжного заходу застосовано щодо матері підозрюваної, яка разом з неї брала участь в роботі незаконно створеної дільничної виборчої комісії.

Підозрюваним інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.5 ст.111-1 КК України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты