Криминал | Николаев, 6 Января, 2023

У Миколаєві відправили під суд 72-річного корегувальника обстрілів інфраструктури

Свежие новости: У Миколаєві відправили під суд 72-річного корегувальника обстрілів інфраструктури

За державну зраду судитимуть 72-річного мешканця Миколаєва, який корегував вогонь окупантів по інфраструктурі обласного центру.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Зазначається, що Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом державної зради вчиненої в умовах воєнного стану, що передбачено частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що обвинувачений, підтримуючи ідеї проросійської спрямованості, вступив у злочинну змову із представником рф під псевдонімом «Фантом» з метою надання допомоги державі-агресору та її організаціям в проведенні підривної діяльності проти України.

«Упродовж серпня – вересня 2022 року зловмисник через «Telegram» передав агенту відомості про рух, переміщення та розташування військовослужбовців на території Миколаєва, а також результати артилерійських обстрілів інфраструктури обласного центру, зокрема, детальні фотографії результатів обстрілів мосту, суднобудівного заводу та  вищих навчальних закладів

У вересні минулого року зрадник отримав чергове завдання –сфотографувати об’єкт критичної інфраструктури - міську ТЕЦ (пункти пропуску, наявність  охорони, схеми розташування виробничих потужностей, парових турбін, водонагріваючих котлів, газових труб, відвід силових електрокабелів, ліній електропередач), а також розташування вузлових електропідстанцій, розташованих поруч з ТЕЦ, з метою подальшого здійснення ворожого ракетного удару по вказаному об’єкту», - йдеться у повідомленні.

Вже наступного дня чоловік разом із своїм родичем, який не був обізнаний про його злочинні наміри, на його автомобілі здійснив фотографування території ТЕЦ та надіслав представнику рф фотознімки з детальним описом вказаних споруд.

Підозрюваний перебуває під вартою. Досудове розслідування здійснювалось слідчими СБУ в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты