Политика | Николаев, 13 Ноября, 2022

У Миколаєві тролейбуси розвозитимуть питну воду городянам

Свежие новости: У Миколаєві тролейбуси розвозитимуть питну воду городянам

Працівники комунального підприємства "Миколаївелектротранс" переобладнали тролейбус для роздачі питної води городянам у зимовий період. Здійснено зовнішні оздоблювальні роботи, встановлено обладнання для обігріву, що дозволить уникнути замерзання води за низьких температур.

Про це розповів директор комунального підприємства "Миколаївелектротранс" Юрій Сметана, повідомляє Суспільне.

"Це пасажирський тролейбус ЗіУ-9, який використовувався комунальним підприємством "Миколаївелектротранс" до оновлення парку новими тролейбусами "Дніпро". Після того, як Миколаїв почав отримувати нові тролейбуси, він перестав використовуватися для перевезення пасажирів і стояв у парку", - розповів Юрій Сметана. .

Щоб у зимовий період забезпечити городян питною водою, працівники підприємства здійснили ремонт транспортного засобу, зняли кілька рядів сидінь, відремонтували його екстер'єр, пофарбували та випустили на лінію.

У салоні тролейбуса встановлено чотири ємності, по кубу кожна, тобто загалом на кожній з локацій лунає чотири тисячі літрів води. Вода із свердловин, очищена за допомогою системи зворотного осмосу.

"Тролейбус працюватиме так само, як працював наш технічний тролейбус: щодня на кількох локаціях за певним часом. З квітня водії тролейбуса розвозили питну воду для городян, на зиму бочки з водою вирішили перемістити всередину переобладнаного тролейбуса", - сказав Юрій Смет.

Люди в салон не заходитимуть. З кожної ємності виведені назовні по два крани, тобто лише вісім кранів, з яких мешканці можуть набирати воду.

"Розробили проект самі працівники підприємства. Кожен ремонт передбачає вкладення якихось грошей: на нову фарбу, адже тролейбус повністю пофарбували, відремонтували ходову частину. Якихось грошей витрачено, але це невелика сума", - розповів Юрій Сметана.

Тролейбус працюватиме на лініях до повного відновлення водопостачання у Миколаєві.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты