Криминал | Николаев, 9 Марта, 2023

У Миколаєві судитимуть організовану групу осіб за збут наркотичних речовин на території обласного центру

Свежие новости: У Миколаєві судитимуть організовану групу осіб за збут наркотичних речовин на території обласного центру


Раніше повідомлялось, що троє фігурантів, за попередньою змовою, налагодили схему контактного збуту канабісу. Розрахунок за «товар» відбувався за допомогою електронних гаманців та готівкою. Місячний заробіток фігурантів становив близько 75 тисяч гривень. Нині досудове розслідування завершене. За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Викрили злочинну діяльність наркодилерів оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Миколаївській області ДБН НПУ та слідчі відділення поліції № 1 Миколаївського районного управління поліції, за силової підтримки спецпризначенців роти поліції особливого призначення у листопаді минулого року.

Тоді правоохоронці провели десять одночасних обшуків за місцями мешкання зловмисників, під час яких вилучили близько 9 кг канабісу, психотропну речовину «Альфа-PVP», а також банківські картки, мобільні телефони, пакети з замком Zip-Lock, грошові кошти, автомобіль, перероблений пневматичний пістолет та 46 набоїв до нього, калібром 5,6 мм.

Тоді ж двох фігурантів-чоловіків слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України, їм суд обрав запобіжні заходи у вигляді арешту.

За процесуального керівництва окружної прокуратури слідчі відділення поліції № 1 Миколаївського райуправління довели причетність 42-річного організатора, 53-річного миколаївця та 48-річної жінки до вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Організатора наркоугрупування додатково судитимуть за ч. 1 ст. 263 КК України, у його домоволодінні поліцейські виявили озброєння.

Наразі слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости