Общество | Николаев, 23 Сентября, 2024

У Миколаєві пройшла акція на підтримку військовополонених та зниклих бевісти

Свежие новости: У Миколаєві пройшла акція на підтримку військовополонених та зниклих бевісти

У Миколаєві 22 вересня пройшла чергова акція-нагадування "Не мовчи! Полон вбиває!", організована на підтримку українських військовополонених та зниклих безвісти захисників. Захід відвідали родичі, близькі та знайомі полонених військовослужбовців.

На алеї Центрального проспекту, між вулицями Маріупольською та Малою Морською, розвішаний прапор з емблемами різних бригад, що брали участь в обороні України. Учасники акції вишикувались у дві шеренги, тримаючи плакати з фотографіями військових та закликами до їх звільнення.

Однією з учасниць заходу була Наталя, яка разом із двома синами приїхала підтримати свого чоловіка, військовополоненого:

"Я приїхали сюди з дітьми, щоб підтримати свого чоловіка. Він захисник Маріуполя, вже два з половиною роки в полоні. Прийшли підтримати всіх рідних, підтримати цю акцію, щоб наші полонені скоріше повернулись до дому", — поділилася жінка.

Поряд із нею стояла Марія, яка вже тривалий час чекає на повернення свого сина:

"Я з ним жодного разу не спілкувалась. І листи писала, і ще ось написала, і до президента писала. Відповіді ніякої не можу отримати. І в Координаційний штаб їздила та теж питала, де він перебуває. Хоч трошки дати мені інформації. Нуль. Немає. Немає інформації", — розповіла вона.

Учасники акції закликали водіїв, що проїжджали повз, підтримати їх сигналами автомобілів. Ті відповідали взаємністю. Наталя також розповіла про жахливі умови, в яких перебувають військові:

"Це наш біль. Тому що їх там катують, і наші діти помирають. Третя зима, яку вони можуть не пережити. Там умови страшні, хвороби, вони не доїдають", — сказала вона.

Акція тривала близько години, а за даними поліції, на неї зібралося понад 110 осіб. Про це повідомила інспекторка сектору превентивної комунікації відділу превенції Миколаївського районного управління поліції Алла Жугда.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости