Общество | Николаев, 21 Августа, 2023

У Миколаєві відновили програму безкоштовної заміни суглобів

Свежие новости: У Миколаєві відновили програму безкоштовної заміни суглобів

У Миколаєві відновили програму безкоштовного забезпечення жителів міста колінними суглобами. операції проводитимуть у трьох міських медзакладах.

Про це повідомили у Миколаївській міськраді з посиланням на начальницю управління охорони здоров’я Ірину Шамрай.

Сьогодні в черзі на заміну суглобів у Миколаєві 250 пацієнтів. У міськраді пояснюють, щоб стати у чергу на безкоштовну заміну тазостегнового або колінного суглоба, миколаївцям необхідно звернутись до сімейного лікаря, який після первинного огляду дасть направлення на обстеження до лікаря-травматолога.

— На жаль, незважаючи на таку чергу, протягом останніх двох років ми не отримували суглобів за централізованими державними поставками. Минулого року була ситуація, що закупити їх за кошти міського бюджету ми не могли, тому що діяла відповідна постанова. У цьому році ми повністю відновлюємо цю програму, — сказала Ірина Шамрай.

Однак, як йдеться в повідомленні, вже після завершення закупівельних процедур лікарні почнуть викликати пацієнтів згідно з чергою.

Загалом, у Миколаєві така програма діє з 2019 року. За даними управління охорони здоров'я, до повномасштабного вторгнення безкоштовно було замінено понад 130 суглобів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости