Криминал | Николаев, 27 Апреля, 2023

У Миколаєві арештували студента, який зливав окупантам інформацію за ₴2 тисячі

Свежие новости: У Миколаєві арештували студента, який зливав окупантам інформацію за ₴2 тисячі

Суд арештував миколаївського студента, який інформував окупантів про дислокацію ЗСУ, місцезнаходження інфраструктурних об’єктів та навчальних закладів.

Про це повідомили у Центральному райсуді Миколаєва.

Відповідно до матеріалів клопотання, 20-річний студент ВНЗ, маючи «проросійські» погляди, використовуючи псевдонім, зареєструвався в програмі для обміну повідомленнями та розпочав листування з представником держави-агресора.

Останній за запропонував підозрюваному за гроші надавати інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України, на що той погодився.

У подальшому, підозрюваний збирав та надсилав інформацію, зокрема із зазначенням точних адрес, опису, географічних орієнтирів на місцевості, місць, де на його думку, дислокуються підрозділи ЗС України. Мова йшла, в основному, про навчальні, медичні заклади та об’єкти інфраструктури.

При цьому, підозрюваний достеменно знав, що зазначена інформація буде передаватись представникам спецслужб рф для подальшого здійснення збройної агресії.

За свої «послуги» підозрюваний отримував грошову винагороду. Востаннє, за його словами, сума склала біля 2 тисяч гривень.

У судовому засіданні захисник просив суд при обранні запобіжного заходу розглянути можливість застосування застави.

Підозрюваний не заперечував проти обставин викладених в клопотанні, зазначив, що у разі застосування до нього запобіжного заходу у виді домашнього арешту, він зобов’язується ні з ким не спілкуватись і не контактувати. Просив суд обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою, оскільки події, що відбуваються вже стали для нього уроком на все життя.

За результатами розгляду, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив, обрати підозрюваному підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України, запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты