Экономика | 17 Февраля, 2018

У Київській ОДА рекомендують аграріям сіяти коноплю

Свежие новости: У Київській ОДА рекомендують аграріям сіяти коноплю

Департамент агропромислового розвитку Київської ОДА рекомендує аграріям області звернути увагу на коноплярство, адже попит на насіння користується даної культури з боку європейських покупців постійно зростає

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Департаменту агропромислового розвитку Київської ОДА у Facebook.

"Мабуть жодна сільськогосподарська культура не випробувала досить упереджене відношення до себе, як конопля", - повідомили у департаменті.

Зазначається, що в 1930-і роки на долю СРСР припадало біля 80% світового виробництва даної культури, яка використовувалась для виробництва масел, ліків. З початку 60-х років минулого століття роль коноплі в сільському господарстві знижувалась.

"Не дивлячись на те, що українські сорти коноплі не містять тетрагідроканнабіололу (наркотичну складову), її вирощування ретельно регламентується та контролюється на державному рівні", - уточнюють у департаменті.

Повідомляється, що на сьогоднішній момент в Україні склалась непроста економічна ситуація, яка змушує сільгоспвиробників шукати нових рентабельних культур, або ж відроджувати забуті.

"Особливу увагу приваблюють експортноорієнтовані товари. Конопля в цьому сенсі приваблива культура , оскільки насіння користується попитом з боку європейських покупців. Починаючи з 2012 року в Україні відмічається поступове відродження коноплярства, площі технічної коноплі поступово збільшуються", - резюмували чиновники.

Наостанок повідомляється, що вже працюють декілька підприємств, які займаються переробкою, і їх кількість постійно росте. Тому аграріям Київщини слід більш пильно придивитися до цієї культури та скористатись тим, що регіон столичний.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости