Политика | 17 Декабря, 2022

У Херсоні затримали ще чотирьох зрадників, які працювали в тюрмах на окупантів

Свежие новости: У Херсоні затримали ще чотирьох зрадників, які працювали в тюрмах на окупантів

У Херсоні затримали чотирьох працівників Північної виправної колонії №90, які під час тимчасової окупації міста працювали на загарбників.

Про це повідомили в ДБР та ОГП.

ДБР почала документувати цих колаборантів, як і багатьох інших, ще до визволення міста Збройними силами України. Вже після звільнення міста ДБР провело комплекс оперативно-розшукових заходів для уточнення місця знаходження зазначених осіб та затримало їх.

Після захоплення Херсону російськими військами працівники колонії погодилися працювати у незаконно створений рф орган виконання покарань – «Северная исправительная колония №90». Вони вірно виконували усі вказівки представників окупантів та утримували за ґратами українців, не згодних із російською окупацією.

Троє з них зайняли посади молодших інспекторів відділу нагляду та безпеки, а четвертий став заступником чергового помічника начальника у псевдооргані.

Вони виконували вказівки представників країни-агресора, достовірно знаючи, що діють у порушення правових норм і стандартів поводження з в'язнями.

Досудове слідство триває, встановлюються спільники та інші особи, які можуть бути причетні до вищезазначеної колабораційної діяльності.

Кримінальне провадження розпочато за статтею державної зради, вчиненій в умовах воєнного стану.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі за клопотанням прокуратури двоє підозрюваних вже перебувають під вартою, вирішується питання про обрання запобіжного заходу іншим.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости