Криминал | Баштанка, 19 Августа, 2024

У Баштанському районі затримали чоловіка, який кинув гранату в автомобіль поліції

Свежие новости: У Баштанському районі затримали чоловіка, який кинув гранату в автомобіль поліції

У Баштанському районі затримано 24 річного чоловіка, який кинув гранату у автомобіль поліцейських.

Про це повідомляє ГУ поліції в Миколаївській області.

"В ніч з 15 на 16 серпня, здійснюючи патрулювання території Софіївської громади, наряд сектору реагування патрульної поліції помітив легковий автомобіль без увімкнених габаритних вогнів та без номерних знаків", - йдеться у повідомленні.

Після спроби зупинити транспортний засіб для перевірки, водій проігнорував вимоги поліції і почав тікати, збільшуючи швидкість. Під час переслідування один із пасажирів автомобіля кинув вибуховий пристрій у службовий автомобіль поліції.

Вибух пошкодив колеса, бокове скло та кузов поліцейського авто. На місці події було виявлено уламки від ручної гранати та важіль до неї, а також зафіксовано вирву на бетонній дорозі.

Автомобіль правопорушників був знайдений у господарському приміщенні одного з сіл громади, а всі учасники інциденту – затримані. 24-річний чоловік, який кинув гранату, пояснив свої дії страхом за товариша, який перебував за кермом у стані сп’яніння.

"Слідчі затримали молодика у порядку ст. 208 КПК України та за процесуального керівництва Новобузького відділу Баштанської окружної прокуратури повідомили йому про підозру за ст. 348 Кримінального кодексу України «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця»", - заявили в поліції.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави. Досудове розслідування триває, і вирішується питання щодо притягнення до відповідальності інших учасників події.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости