Политика | 12 Июня, 2023

Тяжкі бої йдуть на чотирьох напрямках, - зведення Генштабу

Свежие новости: Тяжкі бої йдуть на чотирьох напрямках, - зведення Генштабу

Росіяни зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, там тривають тяжкі бої. Минулої доби сталося 25 бойових зіткнень.

Про це повідомляє  Генеральний штаб ЗСУ  .

 

Минулої доби ворог завдав 1 ракетного та 36 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися високою.

У Волинському та Поліському напрямках  оперативна обстановка без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках  противник завдав авіаційних ударів по населених пунктах Білопілля Сумської області та Колонтаєв – Харківській. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Середина-Буда, Фотовиж, Білопілля, Олександрівка Сумської області, а також Івашки, Ветеринарне, Стрілка, Тернова, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Кругле, Бударки, Бузово, Чавунівка та Амбарне.

На Куп'янському напрямку  противник завдав авіаудару в районі Берестового. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали Кам'янка, Фіголовка, Дворічна, Західна, Кислівка, Табаївка та Берестове Харківської області та Новоселівське у Луганській області.

На Лиманському напрямі  протягом минулої доби супротивник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. Наніс авіаційні удари по населених пунктах Невське Луганській, а також Іванівка, Торське та Серебрянка Донецької області. Артилерійські обстріли зазнали Невського, Новоселівського та Білогорівку на Луганщині та Ямполівці, Торському, Верхньокам'яному та Спірному Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник зробив спробу поліпшити тактичне становище, вів наступальні дії у напрямах Іванівськогт та Білої Гори, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів у районі Торецька. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали райони населених пунктів Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Залізне та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку  ворог проводив наступальні дії у напрямку до Авдіївки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів біля Авдіївки та Невельського. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Орлівка, Авдіївка, Північне, Першотравневе, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі  наші захисники відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар'їнка. Водночас ворог із артилерії обстріляв Красногорівку, Гостро, Георгіївку, Мар'їнку, Перемогу та Новомихайлівку Донецької області.

На Шахтарському напрямку  ворог завдав авіаударів у районах Золотої Ниви, Благодатного, Великої Новосілки та Ненудного Донецької області. Обстріляв Водяне та Вугледар.

У Запорізькому та Херсонському напрямках  противник обороняється. Завдав авіаційних ударів у районах Новоберислава та Козацького Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Времівка, Новосілка, Зелене поле, Новопілля Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Малі Щербаки, Степове, Кам'янське Запорізької області; Херсон, а також Очаків Миколаївської області.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії в той же час вразили 2 пункти управління, 2 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях та радіолокаційну станцію ворога.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты