Общество | Вознесенск, 19 Июня, 2019

Туристичний клуб «Вознесенськ» провів майстер-класи зі скелелазіння, спортивного орієнтування тощо

Свежие новости: Туристичний клуб «Вознесенськ» провів майстер-класи зі скелелазіння, спортивного орієнтування тощо

16 червня 2019 р. в каньйоні р. Південний Буг в рамках проекту «Туризм як стиль життя», що реалізується ГО «ТК «Вознесенськ», зібралася гарна компанія живих однодумців, що відкликнулися на захід з проведення майстер-класів зі скелелазіння, установки наметів та тренінгу зі спортивного орієнтування, який проводив туристичний клуб «Вознесенськ» в рамках програмної діяльності Благодійного фонду ЛАСКА Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність»(DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше 30 учасників з м. Вознесенська, Новогригорівки та Раково приїхали на скелі біля м. Южнокраїнськ активно провести свій вихідний, пізнати щось нове, випробувати себе у чомусь екстремальному в чудовому місці національного парку «Бузький гард». Дуже порадувало, що деякі учасники були цілими сім’ями. Крім зареєстрованих раніше учасників, до нас зненацька приєдналися активісти «Баласту» - байкери у супроводженні Андріяна Ізмайлова. Активні люди – вони завжди готові до любих пригод. Приємною несподіванкою для нас був приїзд та участь у заході міського голови Віталія Лукова, та двох заступників: Юрія Сметани і Дениса Хімія разом зі своїми сім’ями. Проведення майстер-класів та дотримання безпеки забезпечували: голова туристичного клубу «Вознесенськ» Олег Костюков, член правління – Майстер спорту України Ігор Носков, керівник гуртка «Туристське багатоборство» ЦДЮТ - Сергій Зінкевич такоординатор проекту Людмила Костюкова.

Першу половину дня учасники провели, звичайно, на самому цікавому – скелелазінні. Багато новачків, не тільки дітей, а й дорослих відкрили для себе нові таланти. Всі були в захваті, особливо ті, хто зумів підкорити собі скелю. Після обіду та відпочинку на мальовничій галявині було проведено кілька цікавих майстер-класів, які знає кожен турист: як поставити намет, як орієнтуватися на місцевості, в'язати вузли та готувати їжу на багатті. Разом з програмою заходу в рамках проекту була можливість скупатися на скельних пляжах, відвідати залишки млина Скаржинського, скуштувати прохолодної води зі скельного джерела, тощо. Додому поверталися зморені та щасливі.

Найбільша радість для організаторів проекту – безмежна вдячність учасників за яскравий, насичений вихідний, та бажання проводити подібні заходи частіше.

Наступного разу ми плануємо екскурсію до Актовського каньйону 7 липня. Враховуючи, що цього дня там планується традиційне святкування Івана Купала – захід має бути дуже цікавим. Реєструватися бажаючим можна вже зараз на вайбері за тел. 050 390 42 76, або в групі «Вознесенський туризм». Запрошуємо всіх бажаючи мешканців Вознесенської ОТГ!

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости