Политика | 5 Сентября, 2019

«Тихий тріумф Путіна». Нідерландські ЗМІ про звільнення Україною Цемаха

Свежие новости: «Тихий тріумф Путіна». Нідерландські ЗМІ про звільнення Україною Цемаха

Рішення українського суду у Нідерландів «викликає багато питань», пише «Главком».

Сьогодні  Київський апеляційний суд під особисте зобов'язання випустив з-під варти колишнього бойовика терористичної організації «ДНР» Володимира Цемаха, який є фігурантом справи про авіакатастрофу рейсу MH17, унаслідок якої загинули всі пасажири та екіпаж – загалом 298 осіб.

ЗМІ припускають, що неоднозначне рішення суд ухвалив через те, що прізвище Цемаха є у переліку осіб, яких Росія хоче бачити у списку для обміну утримуваними особами з Україною. Як і, за даними деяких ЗМІ, прізвище Кирила Вишинського, якого суд на минулому тижні теж випустив з-під варти.

Напередодні слідчі з Нідерландів, які займаються справою авіакатастрофи МН17, просили Київ не видавати Цемаха Росії, бо хочуть весною допитати як свідка на слуханнях у Гаазі у справі збиття малайзійського «Боїнга». Крім того, до президента України Володимира Зеленського нещодавно звертались із закликом не обмінювати Цемаха 40 депутатів Європейського парламенту.

Складність ще й у тому, що навіть якщо прізвища Цемаха немає у списках на обмін, просто зараз він має можливість втекти до «ЛДНР», звідти – в Росію. Дістати підозрюваного з території РФ буде фактично неможливо.

Звільнення Цемаха з-під варти стало темою дня у нідерландських ЗМІ.

Головним матеріалом на сайті нідерландської газети De Telegraaf стала стаття про звільнення Цемаха із заголовком  «Звільнення підозрюваного у справі MH-17 - тихий тріумф Путіна».

Фото: Радіо Свобода

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости