Политика | 22 Сентября, 2019

Суперечка Коломойського й Шустера не має жодного значення, бо їх обох турбує не Україна, а виключно власне самозбагачення, - Княжицький

Свежие новости: Суперечка Коломойського й Шустера не має жодного значення, бо їх обох турбує не Україна, а виключно власне самозбагачення, - Княжицький

Між мільярдером Ігорем Коломойським та телеведучим Савіком Шустером насправді немає великої різниці, оскільки вони обоє представляють олігархічну систему, для якої Україна та українці є лише ринком і яка перешкоджає успішному розвиткові нашої країни.

Про це вранці у суботу, 21 вересня 2019 року, у себе на Facebook заявив народний депутат Микола Княжицький, коментуючи звинувачення у нібито привласенні $2 млн 300 тис., які Коломойський висловив на адресу Шустера.

"Шоу замість усвідомлення. Яке значення має вчорашня суперечка Коломойского з Шустером? Жодного. Бо світ їх обох ніяк не перетинається з життям українського суспільства, яке для обох є лише ринком. І суспільства є ринками, але життя здорових націй не завершується лише бажаннями щось продати чи купити, чи навіть саму націю або її землю. Нації хочуть розвиватися, стверджуватися у світі, захищати і поширювати власні цінності і так, збагачуватися. Що гальмує збагачення українців? Так, олігархічна система, для якої цінністю є лише самозбагачення. Коломойський - стовп цієї системи, Шустер - інструмент. А Зеленський і його депутати - слуги", - пояснив політик.

На підтвердження своїх слів він навів два приклади з учорашніх рішень пропрезидентської більшості у Верховній Раді.

Перший з них стосується дій забудовників.

"Ось вчора вони прийняли закон про те, що забудовники не повинні вкладати кошти в школи, садочки , інфраструктуру міст. Цю величезну , болючу проблему не вилікували, а загострили. Єдине, що вдалося опозиції - відтермінувати вступ в дію цього закону. Будемо боротися за його скасування", - зазначив Княжицький.

Інший закон забороняє українським продюсерам отримувати субсидії на створення фільмів у вигляді повернення частини кваліфікованих витрат.

"Дозвіл на це залишили лише іноземцям. Для чого? Для того, щоб власники великих студій могли здавати їх в аренду іноземцям за кошт держбюджету. Ще й заборонили українським акторам, режисерам, каскадерам працювати на цих фільмах, використовуючи спрощену систему оподаткування. Щоправда теж з відтермінуванням. Отже, бюджет ми тепер вертатимемо іноземним компаніям з російськими бенефіціарами, а не українцям", - розповів Княжицький.

 

Зі звинуваченням Коломойський виступив ввечері у п'ятницю, 21 вересня 2019 року,  в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі "Україна". За його словами, даний епізод стосується періоду роботи Шустера на каналі "1+1".

Джерело: espreso.tv

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты