Криминал | 27 Декабря, 2023

Суд закрив справу Стерненка про вбивство під час самозахисту

Свежие новости: Суд закрив справу Стерненка про вбивство під час самозахисту

Приморський районний суд міста Одеси закрив справу про звинувачення Сергія Стерненка у вбивстві під час самозахисту.

Про це Стерненко повідомив в Telegram.

“Сторона обвинувачення не довела мою провину, у моїх діях не було умислу на вбивство. І не могло бути, бо я захищав своє життя під час вже третього замовного нападу у 2018 році в Одесі”, - заявив Стерненко.

Адвокат Ілля Воробйов повідомив Українській правді, що суд закрив справу у зв’язку із закінченням строків давності. У рішенні суду сказано, що у межах визначених законом строків вину Сергія не було доведено. Він уточнив, що у межах цих строків суду не було надано доказів. Сергій, як повідомив Воробйов, не визнав свою провину у скоєнні злочину, а строки притягнення спливли. Тому суд закрив справу, не визнаючи при цьому Сергія винним. Він уточнив, що закриті всі епізоди справи. На питання, чи змінено кваліфікацію злочину (раніше Стерненка обвинувачували в особливо тяжкому злочині), Воробйов відповів:

- Оскільки прокурори визначились, що при проведенні судового розгляду кримінального провадження факт вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині Стерненком, не знайшов свого підтвердження.

У витягу з ЄРДР йдеться, що 8 грудня прокурор надав змінений обвинувальний акт. У рішенні не уточнюється, як саме звучить нова версія обвинувачення, однак з нього випливає, що нове обвинувачення – м’якіше. Стерненка обвинувачували в умисному вбивстві, що є особливо тяжким злочином і передбачає строк у 15 років для покарання. Водночас, судячи із судового реєстру, обвинувачення було пом’якшене.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты