Криминал | 27 Декабря, 2023

Росіяни розстріляли українських військовополонених під Роботиним

Свежие новости: Росіяни розстріляли українських військовополонених під Роботиним

Російські окупанти розстріляли українських військовополонених під н. п. Роботине у Запорізькій області.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Як інформують у пресслужбі, прокурори вже розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, російські військовослужбовці у грудні 2023 року під час бойового зіткнення з українськими бійцями поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області взяли в полон трьох українських захисників.

«За годину, порушуючи ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, окупанти їх розстріляли», - повідомили в ОГП.

Зараз досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Сьогодні у соціальних мережах поширився ролик, на якому, як стверджується, російські військові розстріляли полонених українських бійців 117 ОМБр. Кадри можна побачити тут.

Автор цього відео – український боєць 24 ЗШБ «Айдар» Бунятов Станіслав. Зазначимо, що офіційного підтвердження, що йдеться саме про розстріл бійців 117-ї окремої механізованої бригади, наразі немає.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты