Политика | Вознесенск, 3 Ноября, 2019

Суд закрив корупційні провадження відносно Дорошівського сільського голови

Свежие новости: Суд закрив корупційні провадження відносно Дорошівського сільського голови

30 жовтня постановою Вознесенського міськрайонного суду було закрите провадження по справі про адміністративні правопорушення відносно Дорошівського сільського голови Олександра Ігнатова.

Нагадаємо, Національне агентство з питань корупції у вересні склало та направило до суду 26 протоколів стосовно Дорошівського сільського голови Вознесенського району Олександра Ігнатова, який не повідомив Національне агентство про реальний конфлікт інтересів, що виник під час розгляду ним питання щодо прийняття на роботу до Дорошівської сільської ради на посаду інспектора у справах сім’ї, молоді та спорту відділу організаційно-кадрової роботи та правового забезпечення його близької особи – дружини, та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, видавши відповідне розпорядження. Крім того, Олександр Ігнатов не повідомив Національне агентство про реальний конфлікт інтересів, що виник під час вирішення ним питань щодо преміювання своєї дружини, та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, видавши відповідні розпорядження.

В суді О. Ігнатов свою вину не визнав, пояснивши, що його дії за рамки законодавства України не виходили.

"В судовому засіданні ОСОБА_1 вину у вчиненні вказаних правопорушень не визнав повністю, та пояснив, що відповідно до ч. 1 ст. 27 Закону України «Про запобігання корупції», на його посаду не поширюється дія вказаного Закону щодо неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів, а саме знаходження його дружини у прямому підпорядкуванні, а також на вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів /преміювання дружини/, оскільки він працює у сільському населеному пункті, що не є районним центром", - сказано судовій постанові.

Зрештою, суддя прийшов до висновку, що реального конфлікту інтересів у діях сільського голови Ігнатова при прийнятті своєї дружини на роботу не було:

"Особи, які претендують на зайняття посад, зазначених у підпунктах "а", в-зпункту 1 частини першої статті 3 цього Закону, зобов`язані повідомити керівництво органу, на посаду в якому вони претендують, про працюючих у цьому органі близьких їм осіб. Аналіз зазначеної норми закону вказує на те, що такі обмеження не стосується сільських голів (ст. 3 ч. 1 п. 1 п.п.б Закону України«Про запобігання корупції»), оскільки вони відсутні в цьому переліку. Більш того, ст. 27ч. 1 Закону України «Про запобігання корупції» не поширює такі обмеження і щодо інших категорій визначених п.п.а,в-зп. 1 ч. 1 статті 3 цього Звкону, зокрема осіб, які працюють у сільських населених пунктах (крім тих, що є районними центрами). Таким чином, суд приходить до висновку, що для ОСОБА_1 , який є сільським головою, проживає і працює в сільському населеному пункті, який не є районним центром, міститься спеціально обумовлене виключення із загального порядку, визначеного ст. 27 Закону України «Про запобігання корупції» щодо неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів та обмеження спільної роботи близьких осіб і прийняття відповідних рішень з цього питання. Виходячи з викладеного, суд приходить до переконання, що в діях ОСОБА_1 відсутній реальний конфлікт інтересів як і приватний інтерес, так і прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів", - зазначено в постанові.

Суддя О. Дробинський своїм рішенням відкриті провадження закрив у зв'язку з відсутністю в діях очільника сільської ради складу адмінстративного правопорушення. 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты